Rondleiding

Rondleiding

Maak kennis met De Kilsdonkse Molen, beleef het bijzondere verhaal achter deze unieke molencombinatie met zijn oorsprong in twaalfde eeuw. En laat je rondleiden door één van onze bevlogen gidsen.

Uiterst zeldzaam

Watervluchtmolens zoals de Kilsdonkse Molen komen niet meer voor in Nederland en zijn ook in Europa uiterst zeldzaam. De watergedreven dubbele slag oliemolen, de nog aanwezige oliekelder, de grote productiecapaciteit en het gebruik van veel ijzer maakt de Kilsdonkse Molen uniek op internationaal niveau. Ook bijzonder is het kettingkruiwerk, het mechanisme om de wieken op de wind te zetten. De enige in zijn soort in Nederland.

Deze zeldzaamheid laat zich dan ook moeilijk vangen in tekst en beeld. De Kilsdonkse Molen moet je beleven. Zie de unieke ligging, hoor het gekraak van de werktuigen en snuif de geur op van hout en olie. Luister gelijktijdig naar het complete verhaal van één van onze gidsen.

Praktische informatie:

Bezoeken zonder rondleiding
De molen is op zaterdag altijd in bedrijf. Zonder rondleiding is de molen beperkt toegankelijk. Wilt u meer zien boek dan van tevoren een rondleiding.
Op afspraak met rondleiding
Tijdens openingsdagen en alle andere dagen voor grotere groepen
Duur rondleiding
75 min.
Prijs rondleiding
€ 6,00 per persoon
€ 5,50 per persoon bij groepen groter dan tien personen
€ 3,00 per kind (6-12 jaar)
Scholenproject “Zo gaat de Molen” ism Erfgoed Brabant
Educatie voor groep 6 op dinsdag ochtend € 75,00

Een bezoek bij de molen is:

  • Uniek en ….
  • Kom tot rust
  • ….. xxx …