Nieuws & Agenda

Nieuws & Agenda

Evenementen & Activiteiten 2021

Nieuws

Getuigschrift windmolenaar postuum uitgereikt aan de familie van Hans van den Biggelaar

Getuigschrift windmolenaar postuum uitgereikt aan de familie van Hans van den Biggelaar

Enkele maanden nadat Hans van den Biggelaar was geslaagd voor molenaar is hij in maart 2020 aan de gevolgen van corona overleden. Nog voordat er een gelegenheid was geweest hem het felbegeerde diploma uit te reiken…

Op zaterdag 27 november waren zijn vrouw Nanny en hun kinderen en kleinkinderen uitgenodigd in ons Bezoekerscentrum om dit diploma postuum in ontvangst te nemen. Naast de familie waren er vertegenwoordigers van de Hollandsche Molen, Het Gilde voor Vrijwillige Molenaars en collega molenaars van de Kilsdonkse Molen aanwezig.

Naast de emoties was er gelukkig ook plaats om met een goed gevoel terug te kijken op de mooie tijd die Hans heeft doorgebracht in zijn hobby op diverse molens, maar vooral op zijn eigen vertrouwde Kilsdonkse Molen. Terugkijkend goed dat we dit samen in zijn geest hebben gedaan. Hans zit voor altijd in onze harten gesloten.

Uitloting certificaten fluisterboot

Uitloting certificaten fluisterboot

Op 29 oktober jongstleden heeft notaris Dielissen weer zes certificaten uitgeloot die uitgegeven zijn bij de aanschaf van onze fluisterboot “de watervlucht”. Het betreft de certificaten met de volgende nummers: 1, 4, 17, 25, 27 en 34. De eigenaren zijn intussen geïnformeerd.

De Nacht van de Nacht

De Nacht van de Nacht

Zaterdag 30 oktober 2021 is het weer zover! Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de avond is. Het is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur en Milieufederaties, dat dit jaar voor de zeventiende keer wordt georganiseerd.

Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land evenementen georganiseerd in het donker. Bij de Kilsdonkse Molen in Heeswijk Dinther kun je ’s avonds een vaart door het donker maken met de fluisterboot. Ook is onze horeca naast de molen die avond tot 22:00 uur geopend, dus kom gezellig langs voor een drankje in het donker!

De wieken van Kilsdonkse molen draaien weer soepeltjes

De wieken van Kilsdonkse molen draaien weer soepeltjes

Een klap van de molen zul je bij ons niet snel oplopen. Onderhoudsmonteurs zetten deze dagen tijdens een onderhoudsbeurt de wieken weer extra goed vast. Een bijzondere klus, dit zogenaamde lichten van de roeden.

Eens in de tien tot vijftien jaar moet het gebeuren: het lichten van de roeden. Dat houdt kortgezegd in dat de kop waar de wieken elkaar kruisen weer eens goed gesmeerd en vastgezet wordt. Zodat de wieken er niet zomaar af kunnen vallen of breken.

De Kilsdonkse Molen bedankt Jos voor zijn inzet!

De Kilsdonkse Molen bedankt Jos voor zijn inzet!

Afgelopen week hebben wij afscheid genomen van Jos Teunissen. Een vrijwilliger van het eerste uur die besloten heeft om te stoppen nu hij deze maand 85 jaar wordt. Elke maandagochtend versterkte hij ook trouw de werkgroep Techniek en Onderhoud. Jos, hartelijk bedankt, gefeliciteerd met je 85e verjaardag en we gaan je missen!

Schipper of gids worden op de Fluisterboot

Schipper of gids worden op de Fluisterboot

We kennen natuurlijk allemaal twee monumenten van Heeswijk-Dinther, De Kilsdonkse Molen en Kasteel Heeswijk. Maar kennen jullie ook de verbinding tussen die twee met de Fluisterboot over de rivier de Aa?

Tijdens de tocht van ongeveer een uur komt niet alleen de geschiedenis van Heeswijk en van Dinther aan je voorbij, maar ook allerlei wetenswaardigheden die de natuur ons biedt. Vanaf het water ziet de wereld er ook heel anders uit.

Voorleesmiddag “Muis Jan”
27 jan – 14.15-16.15
Carnaval zijn wij open!
13 en 14 feb
Opening nieuwe seizoen
3 april
1e en 2e paasdag zijn we open!
4 en 5 april
Koningsdag zijn wij open!
di 27 april
Nationale molendagen
8 en 9 mei
Lente markt
9 mei Gaat niet door i.v.m. Corona
Hemelvaart zijn we open!
13 mei
1e en 2e pinksterdag zijn we open!
23 en 24 mei
Openmonumenten dagen
11 en 12 september
Nacht van de Nacht
30 oktober Fluisterboot vaart 3 x : 18.30 19.30 en 20.30
Midwinterfeest
18 december Door Corona besloten om dit NIET door te laten gaan!
1e Kerstdag GESLOTEN
25 december
2e Kerstdag OPEN
26 december
Nieuwjaar GESLOTEN
1 jan 2022