Agenda 2024

Open Monumentendagen
14 en 15 september 2024
Oogstfeest “van akker tot bakker”
6 oktober 2024
Nacht van de Nacht
25 en 26 oktober 2024
Kerstdagen
25 december 2024 gesloten en op 26 december 2024 geopend
Midwinterfeest
28 december 2024
Oudjaar en Nieuwjaar
31 december 2024 en 1 januari 2025 gesloten

Agenda & Nieuws

Agenda & Nieuws

Evenementen & Activiteiten 2024

Nieuwe workshops bakken

De Kilsdonkse Molen verzorgt tussen november 2024 en april 2025 weer een serie workshops bakken. Op 1 november in de middag vlaai bakken, 29 november de hele dag worstenbrood, 13 december de hele dag worstenbrood, 31 januari in de middag koffiebroodjes, 21 februari de hele dag worstenbrood, 28 maart in de middag vlaai en tenslotte 25 april in de middag pan aceita.

Locatie: De Kilsdonkse Molen, Kilsdonkse weg 4-6, Heeswijk Dinther. Voor elke workshop zijn er 10 plekken beschikbaar. Vol=vol! Er kan per workshop tot een week van tevoren worden aangemeld via info@kilsdonksemolen.nl.

Nieuws

In Memoriam Gérard Janssen

In Memoriam Gérard Janssen

Op maandag 6 februari ontvingen we het bericht van het overlijden van Gérard Janssen, bij velen van ons beter bekend als Sjra Janssen. Vanaf 2014 kwam Sjra bij de Kilsdonkse Molen om samen met zijn vrouw Maria als vrijwilliger werkzaam te zijn in ons nieuwe Bezoekerscentrum. Met hart en ziel was hij vaak actief voor onze gasten en deed dat het liefst wat meer op de achtergrond in de keuken. Op die plek was hij neuriënd en roerend in de pannen het meest op zijn plek. Vele honderden tosti’s zijn door zijn handen gegaan…

Vanaf 2016 sloot hij ook aan bij de groep schippers voor onze Fluisterboot, die toen startte met de vaarten over de Aa naar kasteel Heeswijk. Met veel plezier en enthousiasme heeft hij samen met onze gidsen een grote groep mensen mooie momenten kunnen bieden tijdens deze tochtjes. Helaas kwamen er enkele jaren geleden aanvankelijk ‘wat krasjes’ op zijn gezondheid. Steeds positief en onder het motto ‘het glas is halfvol’ probeerde hij de toenemende beperkingen een plek te geven.

Uiteindelijk heeft dit toch geleid dat Sjra beetje bij beetje zijn vrijwilligerstaken bij de Molen heeft moeten opgeven… Zijn positieve instelling en inzet, zijn humor en zijn vriendelijke pretoogjes zullen altijd in onze herinnering blijven. We verliezen door het overlijden van Sjra een vrijwilliger bij De Kilsdonkse Molen, die uit het juiste hout was gesneden! We wensen Maria en de familie heel veel sterkte om dit gevoelige verlies een plekje te kunnen geven.

Schipper of gids worden op de Fluisterboot

Schipper of gids worden op de Fluisterboot

We kennen natuurlijk allemaal twee monumenten van Heeswijk-Dinther, De Kilsdonkse Molen en Kasteel Heeswijk. Maar kennen jullie ook de verbinding tussen die twee met de Fluisterboot over de rivier de Aa?

Tijdens de tocht van ongeveer een uur komt niet alleen de geschiedenis van Heeswijk en van Dinther aan je voorbij, maar ook allerlei wetenswaardigheden die de natuur ons biedt. Vanaf het water ziet de wereld er ook heel anders uit.